• Open van 7.00 tot 18.00 uur
  • Visie via de Gordon® methode
  • Kinderopvang in de Kempen
  • Flexibele kinderopvang

Blog

Buiten spelen

27 november 2023

Buiten spelen heeft een positief effect op de zintuigelijke ontwikkeling van kinderen, want ze voelen, ruiken en nemen alles waar vanuit de zintuigen en ontdekken zo de wereld om hen heen.

Lees bericht

Spanning rondom Sinterklaas

20 november 2023

De vele activiteiten rondom het sinterklaasfeest zijn vaak onvoorspelbaar voor kinderen en kunnen spanningen oproepen. Het kan dan ook zo zijn dat je kind ander gedrag laat zien dan je van hem/haar gewend bent, zoals: drukker gedrag vertonen door de spanningen en/of het vele suikerrijke snoepgoed, vaker in de broek passen wanneer hij/zij al zindelijk is, slechter slapen of last krijgen van (spannings)buikpijn.

Lees bericht

Voorbereiding voor school

12 november 2023

Kinderopvang biedt kinderen de kans om essentiële vaardigheden en ervaringen op te doen die hen voorbereiden op de schoolomgeving. Het biedt een waardevolle basis voor sociale, emotionele en academische groei, waardoor kinderen met vertrouwen de school kunnen betreden en succesvol kunnen zijn in hun leertraject.

Lees bericht

Negatieve aandacht is ook aandacht

5 november 2023

Bijna ieder kind heeft periodes waarin hij negatieve aandacht vertoont. Kinderen verkennen namelijk de grenzen en experimenteren in hoeverre ze hun zin kunnen krijgen. In deze periode is het erg belangrijk om de negatieve aandacht positief om te buigen. Dit doe je door te benoemen wat je niet fijn vond aan het gedrag en vertel je aan het kind wat hij de volgende keer wel mag doen.

Lees bericht

Veilig Slapen

25 oktober 2023

Slapen hoort veilig te zijn, in een veilige omgeving. De eerste 4 tot 6 maanden liggen baby’s vaak op dezelfde kamer als hun ouders. Zo kunnen ouders signalen van hun baby eerder oppikken en hierop reageren. Het is van belang dat ze wel in hun eigen bedje op dezelfde kamer liggen, zodat het veilig blijft.

Lees bericht

De Gordon® methode

18 oktober 2023

De Gordon methode is ontwikkeld door Thomas Gordon, een psycholoog die de nadruk legt op actief luisteren en een communicatie gebaseerd op gelijkwaardigheid en respect. Dit wil niet zeggen dat je je kind altijd maar zijn zin moet geven of nooit op je kind mag mopperen. Het gaat er om dat je de achterliggende boodschap van je kind hoort en ziet en ook over hoe je jouw boodschap overbrengt op je kind.

Lees bericht
Loading blogs...