• Open van 7.00 tot 18.00 uur
  • Visie via de Gordon® methode
  • Kinderopvang in de Kempen
  • Flexibele kinderopvang

Spelen en leren in de kinderopvang

18 maart 2024
Kids talent Locatie Hapert

Voor kinderen is het spelen & leren in de kinderopvang te vergelijken met een werkdag.

Binnen de veilige muren van de kinderopvang zijn de PM-ers het verlengde van thuis. Met de zorg & warmte zoals eigenlijk opa’s en oma’s dat hebben/ervaren. Aangevuld met de pedagogische kennis en ervaring van een juf. De mama’s en papa’s zijn natuurlijk nooit te evenaren!

De PM-ers kennen de kinderen zo goed dat zij een prima inschatting kunnen maken of een kind zich wel/niet fijn, goed of prettig voelt. De redenen kunnen variëren, uiteraard. Waar ik naartoe wil is het volgende: vermoeidheid bij kinderen.

Natuurlijk hebben de kinderen een leuk programma met vriendjes, activiteiten en speelmateriaal. Samen of alleen spelen, gezamenlijk eten en het delen van een slaapkamer. Een gekke dolle boel! Supergezellig!
Een dag en groep tjokvol prikkels in de vorm van spelaanbod, vriendjes/vriendinnetjes en geluid. Dat is niet te onderschatten.
Kinderen kunnen zich echt verliezen in alle pret en gaan zodoende snel hun grenzen over. Een eventueel dutje in de middag tackelt al veel maar onze PM-ers merken ook dat de lengte en diepte van de slaapjes wat afwijken van die van thuis. Ja, ook op de slaapkamer is het soms groot feest 🙂

Aangepaste activiteiten zoals een verhaal voorlezen liggend op kussens of zelfs het licht dimmen met rustgevende zachte muziek zijn trucjes om het enthousiasme van kinderen even te temperen omwille van hun vermoeidheid. Onze PM-ers doen er alles aan om ‘hun kroost’ gedoseerd alles te geven wat nodig is.
Een vermoeid kind wordt wat heviger in emotie en gedrag. Het kan zichzelf in de weg zitten. Ook zien we dat kinderen juist dán wat sneller ‘ziekjes’ zijn. Lusteloosheid, verhoging en koorts zijn o.m. de verschijnselen die we vaak zien. Voor zowel volwassenen en kinderen een rinkelend belletje om even wat gas terug te nemen.

Heb jij vragen over wat jij zou kunnen doen voor je kindje om bij thuiskomst te ontspannen?
Voel je zo vrij om dit bespreekbaar te maken met de leidsters van de groepen, zij helpen je graag verder.

Renée

Meer over ons

Foto website KT Oirschot buiten

Meer over ons

Bekijk pagina

Plan een Rondleiding

Bekijk pagina