• Open van 7.00 tot 18.00 uur
  • Visie via de Gordon® methode
  • Kinderopvang in de Kempen
  • Flexibele kinderopvang

Gezond gewicht

29 januari 2024

Herken je het straatbeeld nog dat kinderen na school urenlang buiten aan het spelen waren op het veldje met vriendjes en vriendinnetjes? Nee? Deze verandering heeft vaak grote gevolgen voor de gezondheid van je kind.

Kinderen én ouders kijken tegenwoordig steeds meer televisie en zitten veel vaker op hun telefoon. Dit is het gevolg van digitalisering. Hierdoor neemt beweging af en komt overgewicht steeds vaker voor.

Naast digitalisering neemt het eten van ongezond voedsel ook meer toe. Op bijna iedere hoek van de straat vind je wel een cafetaria. Ook wordt gezond voedsel steeds duurder, waardoor het kopen van ongezond voedsel aantrekkelijker wordt.

De basis van een gezond gewicht en het eetpatroon van je kind leg jij als opvoeder al in de periode van baby/dreumes. Als een kind in zijn groeispurt zit verdwijnt het overgewicht niet!
Kinderen hebben van nature een drang om te bewegen. Geeft ze deze kans door wat vaker de auto te laten staan en samen actieve activiteiten te ondernemen. Want jij als opvoeder bent een belangrijk voorbeeld voor je kinderen.

Tevens hebben reclames op de televisie een slechte invloed op het eetgedrag van kinderen. Ze zijn gevoeliger voor voedselprikkels. Zo is een snoepje of koekje sneller gepakt als je voor de televisie zit dan wanneer je aan het rennen bent in het bos. Beperk de schermtijd van je kind daarom dan ook!

Maar wat is gezond voedsel? En hoe help ik mijn kind gezond te eten?

Kinderen zien zoetigheid vaak als beloning en als iets bijzonders. Als een kind bijvoorbeeld zijn stickerkaart vol heeft of een nacht door heeft geslapen geven we hem een snoepje of trakteren we op een ijsje. Hierdoor gaan kinderen zoetigheid koppelen aan goed gedrag. Je kunt een kind ook belonen met fruit, waardoor het eten van fruit ook gezien wordt als bijzonder en lekker!

Daarnaast hanteren wij bij Kids Talent een gezond voedingsbeleid. Wij geven de kinderen verantwoorde producten. Ook hebben wij een gezond traktatiebeleid. Zo dragen wij bij aan een gezond gewicht bij kinderen.

Groetjes Bo

Meer over ons

Diertjes Kids talent

Naar de BSO

Meer informatie over de BSO
Diertjes Kids talent

Een rondleiding

Plan een rondleiding op één van onze locaties