• Open van 7.00 tot 18.00 uur
  • Visie via de Gordon® methode
  • Kinderopvang in de Kempen
  • Flexibele kinderopvang

Spelenderwijs Leren

15 januari 2024
Kids talent Oirschot

Spelenderwijs Leren

Als ouder is het belangrijk dat je je kind stimuleert in zijn/haar ontwikkeling. Als voorbereiding op school maar zeker ook ter bevordering van de zelfstandigheid. Maar hoe stimuleer je eigenlijk de ontwikkelingsgebieden van je kind?

Kinderen leren spelenderwijs. Elke dag ontdekken kinderen door middel van spel nieuwe dingen en leren nieuwe vaardigheden. Door de juiste activiteiten aan te bieden help je je kind te ontwikkelen.

Zo lijkt bijvoorbeeld knutselen iets heel simpels maar juist iets ‘simpels’ als knutselen is heel leerzaam voor een kind. De fijne motoriek krijgt veel aandacht door het leren omgaan met een prikpen, kwast of schaar. Iets zelf verzinnen en creëren stimuleert de fantasie.
Kinderen ontdekken bijvoorbeeld ook dat lijm blijft plakken en glibberig aanvoelt en dat een stift gekleurde sporen achterlaat. Zo prikkel je de cognitieve ontwikkeling.

Maar hoe weet je nu welke activiteit geschikt is voor jouw kind?

Alle kinderen ontwikkelen zich op hun eigen tempo. Ook heeft ieder kind een voorkeur voor een bepaalde activiteit. De een speelt graag buiten en de ander tekent liever. Ga vooral in op wat je kind aangeeft wat hij/zij leuk vindt om te doen. Daar ligt immers de interesse. Dit heeft een positief effect op de ontwikkeling. Biedt zeker eens iets anders aan of maak de activiteit steeds een beetje moeilijker. Met variatie blijft de interesse en de prikkeling intact. Tegelijkertijd komen alle ontwikkelingsgebieden vanzelf een keer aan bod.

Soms laat een activiteit juist zien waar jouw kind nog niet aan toe is, een stapje te moeilijk. Dan weet je meteen waar extra stimulans wenselijk is.

Wees creatief en houd het bij een gezellig één op één moment want daar genieten kinderen extra van. Persoonlijke aandacht is een belangrijke pijler. Dat sterkt het zelfvertrouwen.

Mocht je meer willen weten over de verschillende ontwikkelingsgebieden en hoe je deze kunt stimuleren? Dan kun je altijd bij de pedagogisch medewerkers terecht.

Groetjes Bo

Meer over ons

Diertjes Kids talent

Kwaliteit

Wij garanderen kwaliteit kinderopvang
Diertjes Kids talent

Plan een rondleiding

op de locatie naar keuze