• Open van 7.00 tot 18.00 uur
  • Visie via de Gordon® methode
  • Kinderopvang in de Kempen
  • Flexibele kinderopvang

Babygeluiden

6 mei 2024
Dustan baby language - Kids Talent
Je bent bevallen van je eerste kindje. Je slaapt slecht en bent misschien nog wat onzeker. En nu huilt je kind ook nog VEEL! Je zit even niet meer op die roze wolk, want al die babygeluiden en huiltjes lijken op elkaar. Wat moet ik toch doen?

Blijf kalm. Onze eerste reactie is meteen om de baby te troosten. Maar het is juist belangrijk om te onderzoeken wat de baby duidelijk wil maken.
Baby’s communiceren met ons door te huilen en geluiden te maken.

De eerste weken huilen baby’s gemiddeld 80 tot 90 minuten per dag, daarna gemiddeld 50 minuten per dag. Het is dus heel normaal dat een baby ‘veel’ huilt. Tevens is iedere baby uniek en er zit dus ook verschil in iedere baby hoelang hij/zij per dag huilt.

Er is een methode ontwikkeld die ervoor zorgt dat je babygeluiden gaat herkennen (Dustan baby language). Echter is deze methode erop gericht dat je de pre geluiden gaat herkennen, dus de geluiden die baby’s maken voordat ze gaan huilen. Zodat je in kunt spelen op de behoefte die de baby’s al aangeven voordat ze gaan huilen.

Hieronder leg ik meer uit over de Dustan baby language.
De geluiden die baby’s maken zijn reflexreacties op fysieke basisbehoeftes die baby’s ervaren.

  • Honger
  • Vermoeidheid
  • Winderigheid
  • Ongemak

Baby’s kunnen ook huilen omdat ze contact met je willen.
Als we deze geluiden negeren dan gaat een baby huilen of steeds meer van streek raken wat om kan slaan in krijsen. Als je de babygeluiden van je baby herkent zul je ook merken dat je baby beter slaapt en meer tevreden is. Je krijgt nu eenmaal een vermoeide baby makkelijker in slaap dan een oververmoeide baby.

Zorg dat je consequent blijft tijdens het inspelen op de geluiden die je baby maakt. Als je consequent blijft dan zul je na dag 3 al verschil merken!
Het kan natuurlijk zijn dat je baby iets andere geluidjes maakt dan aangegeven op het plaatje. Het is de kunst deze in de eerste periode te gaan herkennen, zodat je erop in kunt spelen.

Heb je meer vragen over dit onderwerp? Voel je zo vrij deze stellen.

Groetjes Bo.

Meer over ons

Kids talent - Bladel Europalaan

Wie zijn wij

Meer informatie over Kids Talent
Kids talent - Bladel Europalaan

Rondleiding

Plan een rondleiding