• Open van 7.00 tot 18.00 uur
  • Visie via de Gordon® methode
  • Kinderopvang in de Kempen
  • Flexibele kinderopvang

Alped’Huzes 2024 – Renske

13 juni 2024
Kids talent - Alped'Huzes Renske

Mijn naam is Renske Waarma en op 6 juni heb ik voor de 4e keer deelgenomen aan Alped’HuZes. Een evenement waarbij we met zo’n 5000 man de berg Alp d’Huez op fietsen, wandelen of hardlopen en daarmee zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor het KWF.

Mijn originele plan was om de berg dit jaar hardlopend te bedwingen. Helaas gaf mijn lijf tijdens de trainingen al aan dat dit een brug te ver was, dus de knop moest om, accepteren dat dit doel niet haalbaar was. Maar wandelend de berg op is ook een prachtige ervaring!
Ik wil jullie graag even meenemen naar de belevenissen van die dag.

Alped’HuZes 2024, wat een pittige editie! De eerste beklimming heb ik samen met mijn zusje Loesje en broertje Steef gedaan. Mijn broertje heeft vorig jaar zelf kanker gehad, waardoor het heel speciaal voor ons was om dit met zijn 3en te kunnen doen. De klim begon lastig omdat we met zoveel mensen tegelijk startte, dat niemand op eigen tempo kon lopen en dat is best vermoeiend. Ik merkte aan het einde dat ik niet volle bak kon, dus ook daar moesten Loesje en Steef hun tempo aanpassen aan mij. De eerste beklimming is ook nog in stilte, dus geen muziek langs de kant, nog niet zoveel mensen om je aan te moedigen. Even samen beseffen waarom we eigenlijk hier zijn en waar we het voor doen.
Ik heb samen met Loesje en Steef de hele beklimming gelopen, wat was dat fijn en bijzonder om te doen en wat geweldig om met z’n 3en over de finish te lopen!

De 2e beklimming begon super warm, volle bak in de zon op het asfalt. Maar na een uur sloeg het weer om en begon het te onweren en te regenen. Omdat ik (superstom natuurlijk, ik zou beter moeten weten hoe het in de bergen kan spoken) hier niet op gerekend had en ik toch blijkbaar geen poncho in mn tas had zitten, was ik binnen no-time doorweekt en had ik het ijskoud. In bocht 10 kreeg ik van een superlieve dame een poncho, waardoor ’today a poncho saved my life’ 🎵 mijn nieuwe oorworm in mijn hoofd werd.
In bocht 7 werd ik alsnog van het parcours gehaald door iemand van de organisatie om in een tent met een badjas, deken en warmtelamp weer een beetje op temperatuur te komen. Ik had zelf niet door hoe koud ik het had en vond het in het begin wat overdreven maar eenmaal in de tent merkte ik pas hoe erg ik stond te rillen. Dikke pluim voor de vrijwilligers (heel Alped’HuZes draait overigens op vrijwilligers!!) van de organisatie!!
Hierna kon ik gelukkig weer verder maar omdat ik bang was het weer koud te krijgen (ik liep nog steeds in zeiknatte kleding, maar wel met een poncho!) ben ik zo snel als ik kon gaan lopen. Compleet leeg kwam ik voor de tweede keer die dag over de finish, zowel lichamelijk als emotioneel zat ik er aardig doorheen.

Maar wat hebben we een fantastisch bedrag opgehaald met ons team van Blaal2BeatCancer, met 9 man maar liefst
€41.000,- Mega trots op ons allemaal!!

Iedereen die gedoneerd heeft of mij en mijn team gesteund heeft op welke manier dan ook, een hele dikke dankjewel!

Op naar de editie van 2025 😉

Groetjes Renske Waarma
Kids Talent Bladel.

Meer over ons

Diertjes Kids talent

Maak kennis met onze andere toppers

Het team van Kids Talent

Rondleiding

Plan een rondleiding op een van onze 5 locaties